Controle van cv-ketel bij bouwtechnische keuringen?


Stel je voor: je hebt jouw oog op een mooie woning laten vallen en overweegt om deze te kopen. Dan is het aan te raden om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Een huis is immers de grootste aankoop die je waarschijnlijk in je leven zult doen. Het is daarom belangrijk om alle informatie die er is over het huis te verzamelen. Een bouwtechnische keuring is een professionele beoordeling van de staat van de woning en de bouwtechnische aspecten van een huis. Zo krijg je meer inzicht in de kwaliteit van de woning die je koopt en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Werkwijze bouwtechnische keuring

Je maakt eerst een afspraak met een bouwkundige en de verkoper van de woning. De bouwkundige zal vervolgens op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn om het hele huis van binnen en buiten te onderzoeken. De bouwkundige staat van de woning wordt geïnspecteerd door middel van verschillende hulpmiddelen en gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan een ladder om het dak te bekijken of een vochtmeter om vochtproblemen te ontdekken. Tijdens de inspectie kun je vragen stellen aan de bouwkundige. In veel gevallen krijg je direct na de keuring te horen wat zijn of haar oordeel is. De gevonden bevindingen en gebreken worden kort toegelicht. Vervolgens ontvang je schriftelijk een uitgebreid rapport van de keuring.

Controle van de cv-ketel

Tijdens een bouwtechnische keuring wordt de hele woning van boven naar beneden uitgebreid geïnspecteerd. Een belangrijk onderdeel in een huis is natuurlijk de cv-ketel. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat er voldoende warm water is om de centrale verwarming mee te verwarmen. Niemand wilt in een huis wonen waarbij de verwarming het niet goed doet. Het is nodig om een cv-ketel te laten controleren om te voorkomen dat de ketel het begeeft of teveel energie verspilt. Bovendien kan een slecht onderhouden cv-ketel levensgevaarlijk zijn als er bijvoorbeeld ongemerkt koolmonoxide vrijkomt. Bij een bouwtechnische keuring wordt er altijd gekeken naar de technische staat van een cv-ketel. Een professional beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om de kwaliteit van de cv-ketel te beoordelen.