​Verstopping voorkomen? Dat kan met deze tips van een loodgieter!


Verstoppingen zijn natuurlijk erg vervelend, het zorgt ervoor dat je niet meer naar de toilet kunt, de afwas niet kan doen en de badkuip wilt niet meer leeg lopen. Al deze problemen zorgen voor veel ergernis op het moment dat er een verstopping is.

Ook kan een verstopping veel geld gaan kosten, het inschakelen van een loodgieter kost nou eenmaal geld. En door het vele leidingwerk is het vaak lastig om de verstopping te vinden, simpelweg kost dit tijd. En het is natuurlijk algemeen bekend dat tijd nou eenmaal geld kost. Zo ook bij een verstopping. Wij van Loodgieter Noot, loodgieter in Zandvoort, geven je in dit artikel enkele tips om verstoppingen te voorkomen.

Haren zorgen voor een verstopping

Een van de meest voorkomende veroorzakers van verstoppingen zijn haren. Haren kunnen zich sterk aan elkaar hechten, waardoor een prop ontstaat. Deze prop kan blijven zitten in de leidingen en vervolgens wordt het groter en groter. Tot het moment dat er daadwerkelijk een verstopping is. Het kan maanden duren voordat een klosje haar voor een verstopping zorgt, maar deze verstopping is wel erg lastig te verwijderen voor loodgieters. Daarom is het van belang om haren niet door te spoelen. Door haren gewoon in de prullenbak te gooien voorkom je een ontstopping.

Verstopping door etensresten

Ook dit is een van de meest voorkomende oorzaken voor het ontstaan van een verstopping in de leiding. Het wegspoelen van etensresten richting het riool kan voor vet en viezigheid aan de wanden van de leiding zorgen. Waardoor zo na verloop van tijd verstoppingen kunnen ontstaan. Zorg er dus voor dat de etensresten in vervolg in de prullenbak worden gegooid. Ook hiermee zal je verstoppingen op de langere termijn voorkomen.