Wat zijn de trends voor badkamer voor het komende jaar?

Een badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Elke dag bezoek je de ruimte toch een paar keer en het is daarom belangrijk dat je je fijn voelt in de kamer waar je ’s ochtends vroeg je tanden poetst of ’s avonds uitgebreid in bad gaat. In dit artikel gaan we in op het gebruik van kleur, duurzaamheid en vormgebruik, maar er zijn nog veel meer badkamertrends!

Kleurgebruik

Kleur heeft een groot effect op de gemoedstoestand en dus is het belangrijk om hier goed over na te denken. De laatste tijd zijn vooral natuurtinten erg populair, maar waar eerst de neutrale tinten het meest werden gekozen, is er nu ruimte voor wat meer kleur. Kijk om je heen voor inspiratie, wat dacht je bijvoorbeeld van zeeblauw of zandgeel? 

Duurzaamheid

De afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker aspect geworden bij het kiezen van nieuwe meubels. Naast wat het oog wilt, is het dus ook geen slecht idee om rekening te houden met de duurzaamheid van je nieuwe meubilair. Zeker wat betreft badkamermeubilair is hier gelukkig veel mogelijk! Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende kraan of investeer in goede, natuurlijke materialen die lang meegaan. 

Vormgebruik

Een badkamer is de plek in huis waar je even helemaal tot rust kunt komen en bij het herinrichten in de badkamer is het belangrijk om goed na te denken over de functie van de meubels. Staan bepaalde meubels bijvoorbeeld in de weg? Hoewel een grote wasbak handig is om af en toe een kledingstuk in te wassen, kun je je afvragen of het nodig is om voor een uitzonderingssituatie zo’n groot meubel aan te schaffen. Zo is een kleine wasbak tegenwoordig populairder, waardoor je ook geen extra ruimte inneemt. 

Spiegels

Een spiegel zorgt ervoor dat de ruimte een stuk groter oogt en dat is vooral met een kleine badkamer erg fijn. Hoewel alle spiegels dezelfde functie hebben, is er alsnog ontzettend veel keuze. Vooral de ronde badkamerspiegel is tegenwoordig weer erg populair, want zo zorg je voor een rustige en zachte uitstraling. Wat dacht je verder van een lijst rondom de spiegel, of ledverlichting? Je kunt volop variëren en zo een spiegel kiezen die helemaal bij jou past.