Zelf aan de slag met de installatie van een CV-ketel


De meeste CV-ketels worden aangebracht door professionals. Een vakman die dit al vaker heeft gedaan zorgt ervoor dat het gelijk goed gaat. Maar als je handig bent met klussen en vooral met de installatie van elektrische onderdelen dan kan je er ook voor kiezen om zelf een CV-ketel te kopen en aan de slag te gaan met de installatie. Hiervoor moet je wel weten hoe een Cv-ketel precies werkt en welke stappen je moet volgen om de installatie veilig en goed uit te voeren.

Hoe werkt de CV-ketel?

Vroeger zouden mensen er heel blij mee zijn om een CV in huis te hebben. Stelt u zich eens voor; het ongemak van een vuurtje aansteken om uw huis warm te houden. De werking van centrale verwarming is simpel: je hebt een ketel (op gas) op een handige plaats zoals je keuken of badkamer en gebruikt water Het water wordt verwarmd en verplaatst door een elektrisch aangedreven pomp. Het is veilig, handig, effectief en het maakt vrijwel alle in huizen in Nederland een stukje warmer! We kunnen het centrale verwarmingssysteem zien als een machine die heet water uit de ketel haalt, door alle radiatoren pompt en dan weer terug om de warmte te behouden.

                                                                            

CV ketel zelf aanbrengen

Het installeren van CV-ketel is een complexe klus en vereist planning en kennis van de nodige materialen. Hoewel het mogelijk is om een groot deel van de installatie van centrale verwarming zelf uit te voeren, zoals het selecteren van de ketel en radiatoren, CV-ketels kopen, het leggen van de leidingen en zelfs het installeren van het verwarmingssysteem, heeft u een ervaren aannemer nodig om de ketel op de gastoevoer aan te sluiten. En om te controleren of het hele systeem veilig is om te gebruiken en het huis efficiënt verwarmt wordt.

                                                                                                         

Alle installatiematerialen online kopen

Neem eens een kijkje op de website van Installatieloods.nl. Je kan hier niet alleen een CV-ketel kopen, je kan hier ook alle losse onderdelen vinden om aan de slag te gaan met de installatie hiervan of met het aanbrengen van andere onderdelen van de verwarming. Hier kan je ook meer informatie vinden over de wijze waarop je de installatie kan uitvoeren. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten die je verder kunnen helpen.