Zijn op maat gemaakte lamellen geschikt voor mij?


Ja, uiteraard. Toch word hier vaak aan getwijfeld en dan niet zo zeer over het op maat gemaakt gedeelte, maar over de lamellen zelf. Aangezien er zo veel soorten raamdecoratie is, kan het nogal overweldigend worden en zie je daardoor door de bomen het bos niet meer. Om het wellicht iets makkelijker voor je te maken, is hier een klein artikel die beetje bij beetje het iets overzichtelijker voor je maakt.

Wat zijn lamellen

Misschien voor jou een overbodige uitleg, maar voor sommige mensen is dit helemaal niet zo duidelijk. Lamellen zijn een vorm van raamdecoratie, wat ervoor zorgt dat je voldoende lichtinval hebt maar ook genoeg privacy. Als je langs vele huizen loopt, zie je vaak alleen rol of plisségordijnen hangen. Wat natuurlijk ook erg mooi is, maar lamellen en jaloezieën worden vaak vergeten. Lamellen zijn verticale stalen die makkelijk bedienbaar zijn door een bedieningskoord. Wat fijn is aan lamellen, is dat ze niet compleet gesloten of open hoeven te zijn om voldoende zonlicht binnen te krijgen. Zo kan je ze op een kier zetten, zonder compleet in het donker of licht te zitten. Lamellen worden over het algemeen gemaakt van kunststof, hierdoor hecht vuil en stof zich niet aan de stalen.

De specificaties
Er zijn een aantal eigenschappen die het waard zijn om benoemd te worden., aangezien deze ook laten zien wat voor voordelen lamellen allemaal hebben. Afgezien van het feit dat ze op de millimeter nauwkeurig worden gemaakt, zijn lamellen ook nog heel gemakkelijk te monteren. Met het klik-en-klaar systeem, hangen jouw lamellen binnen tien minuten op zijn plek.

  • oBrandvertragend: het kunststof in de lamellen zorgt er voor dat deze kleurvast en dus brandvertragend zijn.
  • oGeluidsabsorberend: maximale geluidsabsorptie, zowel van buiten naar binnen als andersom.
  • oEasy to clean: heel snel en makkelijk schoon te houden en te maken. Ook door de antibacteriële bescherming, is de bacteriële besmettingsgraad met 99,9% gedaald.
  • oEnergie besparing: de lamellen houden de warmte binnen en kou buiten, waardoor je minder met de kachel hoeft te stoken.
  • oSimpele bediening: gebruiksgemak, is het belangrijkst. Door het pro-system is het een eenvoudige en snelle bediening.

Op maat gemaakte lamellen

Dan heb je natuurlijk ook nog de keuze om voor raamdecoratie uit de bouwmarkt, de standaard maten of raamdecoratie van een speciaalzaak die deze op maat voor je kunt maken. Op die manier kan je met zekerheid zeggen dat ze passen en hoef je dus niet bang te zijn dat ze te groot of te klein zijn. Doordat op maat gemaakt ook echt millimeter nauwkeurig wordt gemaakt, weet je 100% zeker dat je er tevreden mee bent. Standaard maten zijn vaak ook vrij klein waardoor ze maar op een klein aantal ramen zullen passen. Op maat gemaakte lamellen zijn bestelbaar tot 3 meter hoog en 6 meter breed.

Welke soorten lamellen zijn er

Als het gaat om lamellen zijn er diverse maten in. Maar liefst vier, 52, 70, 89 en 127 millimeter. De meest gekozen breedte per lamel is 89 mm, hierin zijn ook de meeste kleuren beschikbaar. Nu we het toch over kleuren hebben, dit is misschien wel het geen dat het belangrijkste is aan je lamellen (op de afmetingen na natuurlijk). Gelukkig zijn er daar genoeg van, maar liefst meer dan 100 diverse kleuren. Weet je niet zo goed naar wat voor kleur je op zoek bent? Of wil je dat het precies dezelfde kleur als je muren? Dan is het aanvragen van kleurstalen zeker aan te raden, aangezien dit gewoon een klein stukje is van de originele kleuren.

De favoriete kleuren zijn de lichte tinten, zoals wit en créme. Aangezien de meeste lamellen in een algemene ruimte, de woon of eetkamer worden gehangen, zijn neutrale kleuren het meest geliefd.

In ruimtes zoals een kantoor of een slaapkamer, worden eerder donkere kleuren gekozen zoals donkerblauw, zwart of antraciet.